Jak se vyhnout podvodům na internetu?

Hledáte finanční pomoc? Vyvarujte se riziku!

Pomůžeme Vám poodhalit podvodníky.

 

Někdy se to tak semele, že člověk ani neví jak, a je v tom. Dluhy, negativní záznamy v registrech, nikdo mu nepůjčí, i když půjčku nutně potřebuje. Obrací se na různé inzertní servery, kde 99% inzerujících jsou podvodníci.

Jak je ale odhalit dříve, než jim tzv. skočíme na špek?

Mnoho lidí by si mohlo říci, že již tolikrát zmiňovaným poplatkům předem již dávno odzvonilo. Kdepak! Neustále mě kontaktují klienti, kteří jsou nešťastní z toho, o kolik peněz tímto způsobem již přišli. Dále jsou tu klienti, kteří si řádně nepřečetli smlouvu, a buď přišli o dům, nebo je jejich dluh ve finální fázi – tedy fázi splacení až sedmkrát vyšší, než když si půjčovali. Jak se tedy vyvarovat takovýmto „obchodům“?

Mám nemovitost bez zástavy a půjčky

První příklad, kdy bývá klient oklamán. Pokud máte nemovitost, která není předmětem zástavního práva, nemusíte si v žádném případě brát nesmyslnou nebankovní hypotéku nebo půjčku od soukromého investora. Ve většině případů může konsolidace půjček klienta proběhnout úvěrem od některého z bankovních ústavů. V takovém případě si rozhodně nehledejte soukromého investora! Vyhledejte poradce se skutečně konstruktivním myšlením a on Vám vymyslí tak levnou alternativu neúvěrování, že se nebudete stačit divit.

Mám nemovitost s exekucí

V takovém případě pravděpodobně budete investora potřebovat (kdo je investor, popíšeme dále). Avšak i zde máme jedno velké ALE. Investor Vám půjčí na relativně krátkou dobu na úhradu exekucí. Krátkodobě si  pomůžete, ale co se bude dít, až přijde den splatnosti? Pokud tedy nevidíte na konec takového obchodu, tedy např. na prodej nemovitosti nebo přeúvěrování dlouhodobým úvěrem, neberte si od investora ani korunu.

Nemám nemovitost

Většina klientů s takovýmto problémem hledá a hledá a doufá, že najde někoho, kdo mu půjčku poskytne. Zklamu Vás, pokud máte takovýto problém. Nenajdete. Budete platit a platit a platit již zmíněné poplatky předem. Nikdo takovému člověku nepůjčí.

Kdo je to investor?

Investor je člověk – soukromá osoba, která je ochotná Vám půjčit peníze oproti zástavě nějaké věci, tedy většinou domu nebo bytu, v poslední době i oproti automobilu. Jeho úrok se zpravidla pohybuje od dvou do pěti procent ZA MĚSÍC! (vyšší úrok už je zlodějina). Jeho služby jsou však vhodné pouze k překlenutí určitého krátkého období (vzhledem k vysokému úroku). Např. dokud věc neprodáte nebo nepřeúvěrujete. Od investora si v žádném případě nepůjčujte v případě, že nevíte, jak mu peníze vrátíte. Protože jinak přijdete o vše! O zastavenou věc i o peníze.

Jak tedy správně na to?

Pokud vlastníte nemovitost, musíte si každopádně najít poradce. A když říkám poradce, tak myslím poradce. Tedy člověka, který se oddlužením nemovitostí dlouhodobě zabývá a je skutečným odborníkem na toto téma. Člověka, který vymyslí, jak správně nemovitost zachránit. NE realitku, NE někoho, kdo neví, o čem mluví. Zde musíte použít instinkt a zkrátka vyhodnotit, zda Vám ten člověk přijde důvěryhodný. Určitě neplaťte odhad, dokud nevíte, že dostanete úvěr v bance. To rozhodně NE. Neplaťte ani žádný poplatek za notáře a jiné nesmysly. Pokud Vám chce poradce pomoci, pravděpodobně se domluvíte na tom, že odhad zaplatíte třeba napůl. Odhadce takového poradce pravděpodobně nebude znát, nebo ho bude znát jen zběžně. Pokud jsou kamarádi, něco tam nehraje.

Takový poradce po Vás bude chtít zprostředkovatelskou smlouvu. Ale ne dříve, než něco udělá. Bude pro Vás pracovat a ve chvíli, kdy se mu podaří najít způsob, jakým bude Vaši situaci řešit, podepíšete zprostředkovatelskou smlouvu. Tato služba není nijak laciná, protože dobří poradci vědí, že jejich práce je k nezaplacení. Proto cena této služby začíná na deseti procentech. Máte však jistotu, že tyto peníze zaplatíte až tehdy, kdy je Váš problém vyřešen.

Pokud nemovitost nevlastníte, mám pro Vás dobrou zprávu. Nemáte jinou možnost než oddlužení neboli osobní bankrot, insolvence. Pod těmito názvy se skrývá tzv. úpadek.

Do úpadku se nehrňte v případě, že máte nemovitost zajištěnou zástavním právem a nechcete o ni přijít. Ať Vám říká kdo chce, co chce, přijdete o ni. O tom totiž nerozhodujete Vy, ani soud nebo insolvenční správce. Rozhoduje o tom věřitel, který by byl sám proti sobě, kdyby svolil se splátkovým kalendářem. Kdo tvrdí, že Vám zařídí, aby Vám nemovitost zůstala, lže! Nesetkali jsme se s tím, aby věřitel nechtěl uspokojit svůj peněžitý nárok prodejem zajištěné věci (pokud se jedná o úvěr na automobil, setkali jsme se s tím, že dlužníkům zůstal a to proto, že věřiteli byl splátkami uspokojen dluh ve výši, kterou by prodejem vozidla nezískal. Cena automobilů je na trhu tak nestabilní, že se věřitelům mnohdy nevyplatí vynakládat další finance na jeho prodej).

O insolvenčním řízení naleznete více informací zde.  www.dettevia.cz/sluzby/insolvence/ 

 

Snad Vám náš článek trochu pomohl, kdybyste ale chtěli cokoliv konzultovat, jsme tu pro Vás. Konzultace je zdarma a věřte, že Vám na rovinu řekneme, jaké reálné možnosti máte. Pravda občas bolí, ale co… alespoň Vás nestojí peníze.

Jsme tu pro Vás.

DETTEVIA